Thailands resan dag för dag!

Dag 5 091228

 

Åhhhh vilken härlig dag!!
Jag är helt slut och helt salig!
Vi har idag varit på utflykt hela dagen tillsammans med våra nya vänner, Marika och Madeleine.

Dagen började med att vi blev hämtade på hotellet kl 08.00 vilket innebar att vi gick upp aptidigt för att äta frukost, det var lite tungt men värt det för det var så lugnt vid frukostbuffén =)

Vi blev alltså hämtade med en lite lyxigare vanlig bil, med AC! =) Efter en dryg timmes bilfärd var vi framme vid piren där båten väntade.

Vi var ca 20 turister på denna båt, vilket var lagom. Inte för mycket folk. Lite japaner och lite tyskar, några finnar och så vi. Ca 30 minuters båtfärd till vårt första stopp: Hong Island. Där stannade vi och fick kliva i kanoter!!!
Jag och Hanna åkte samma tillsammans med en thailändsk kille som paddlade åt oss. Färden gick mot en liten öppning som vi tog oss igenom, en grotta. Vi låg stundtals ner i kanoten och då hade vi taket några centimeter från näsan! Grottan öppnade sig i en lagun som var som ett stort grythål, med jättehöga väggar på sidorna och så såg man himlen och stora havsörnar!

 

Vår kanotguide fick sig lite motion  i nån kvart innan nästa grotta öppnade sig. Han paddlade in genom en lång väldigt mörk gång, där fick vi hålla i en ficklampa och lysa runt med och i taket hängde det fladdermöss! Där var ännu en lagun igen som kallas för Mangrove cave. När vi kom in dit var det första vår guide pekade på apor!!!

Längs hela kanten satt det små underbart söta apor som var nere vid vattnet och åt, det var  lågvatten och dom plockade mat i kanten. Jag höll på att smälta, så grymt söta! Vi hade inte vår kamera med oss för vi tyckte det var lite dumt att släpa en systemkamera med sig på en kanotutflykt =) Men Marika och Madde tog massor med bilder som vi ska få när vi kommer hem =)
Sen åkte vi lite längre in i samma lagun och där fanns det stora mangrove träd! Där såg vi ett par walking fishes on honeymoon som vår guide sa =) Dom såg ut som fiskar men satt lixom på land. Jag tror att det är ett groddjur, likt de som brukar visas som de första landlevande djuren. Vi lyckades se en stoooor varan med! Det är verkligen en speciell upplevelse att se djur i deras naturliga tillvaro. Lyckan var total!

 

Tillbaka till båten för en kort båtfärd till Danak Island, där ännu en vacker naturupplevelse i kanot väntade. Konstiga fågelarter, vackra träd som växer direkt på de lodräta kalkklipporna. Vi fick även en liten pratstund med en lokal fiskare som fångat en stooor krabba.
När vi kom tillbaka till båten serverades en thaibuffé otroligt gott såklart =)

Sen åkte vi till James Bond Island, där filmen The man with the golden gun 1974 spelades in, där fick vi gå i land och gå runt lite, det var kanske inte min grej direkt när jag typ inte sett en enda hel James Bond film men det var ju otroligt vackert som överallt annars i detta härliga land!

 

Efter det åkte vi tillbaka till Hong Island och badade på en liten strand där bara vi var! Båten stannade och så fick man hoppa i vattnet och simma in till land eller ta en kanot och paddla =)
Jag hoppade såklart!! Från ”övervåningen” på båten. Flera gånger, hur kul som helst! Sen simmade vi in till lilla stranden!
En av våra guider vände en kanot upp å ner (dom var av gummi, uppblåsbara) så ställde han sig på den och tog upp en kille till på den så skulle dom försöka få ner varandra utan att nudda varandra, alltså få den andra att få obalans =) Jag provade först en gång med honom, jag åkte i ganska omgående!! Sen skulle jag köra med Hanna å då kom hon så nära så jag puttade i henne, med två händer rakt på brösten! Till mitt försvar sa jag bara ”men hon kom ju för nära” =) Haha ja det roade i alla fall! Jag körde två gånger mot Marika och vann båda gångerna =) Det var riktigt roligt!
Tillbaka på båten hoppade vi några gånger till! Vi åkte nu tillbaka till piren där vi blev upplockade av vår bil och hem körda! Samtliga slocknade en stund i bilen!
Nu är vi nyss hemkomna och sitter på rummet efter en lång dusch! Vi ska ut och äta om en stund alla fyra, men behövde en liten paus först!!

Det har varit en sådan otrolig upplevelse att jag blir så tacksam över att jag får uppleva allt detta! Så himla häftigt!!!

Tack alla ni som gav oss resa i bröllopspresent!! I love you all =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0